Honeymonster

Så här är min vardag, som mamma, fru, barnskötare och lite till :-)

Köket

Publicerad 2009-03-12 21:17:15 i Allmänt,

I början av januari fick jag för mej att vi skulle fixa kaklet i vårat kök, fogmassan hade börjat vittra sönder på en heldel ställen. Så istället för att byta ut all kakel, som säkert håller i flera år till, så bytte vi ut fogmassan :-)
Till vår hjälp hade vi barnens farfar :-) Tack snälla ännu en gång :-)

FÖRE:EFTER:


Här har vi inte putsat det ännu, men man ser en klar skillnad! Köket blev mycket ljusare! Inte för att vi e snåla, men kan man komma billigt undan så försöker man ju hitta billigare alternativ ;-)
Vi bytte osså handtagen på skåpluckorna. Biltema har mycket fint o till ett rimligt pris tycker jag. Där handlar vi mycket sånt här :-)

Vi funderar på att byta golv i köket med, nu har vi trä klickgolv, gammalt sådant. Vi vill ha en vanlig plastmatta nu när barnen e små för det spills en heldel på golvet just nu...

Just nu så snöar det ute..Det har nog kommit 1dm på 2timmar :-o Barnen kommer att bli förvånade imorgon iallafall :-)
Sebastian e förkyld som bara den, Izabell däremot har piggnat till ordentligt.
Jonathan o William har börjat på tennis träning här i byn. Dom gillar det verkligen. Det va som tur va inte så många i gruppen denna gången, 7st, det räcker gott o väl för en person att ta hand om!

Nu skriker Sebastian IGEN, får väl ta honom, han e lite missnöjd när jag inte e i närheten eller håller i honom förjämnan. Nu har Tony honom givetvis, jag låter inte han ligga o skrika i sin säng ensam ;-)

Ha det bra!

Tjusig Hall!

Publicerad 2009-03-12 09:16:24 i Allmänt,

I helgen fick vi en matta av barnens farmor o farfar, så vi bytte den vi hade i hallen. Så här tjusigt blev det :-)
Detta va i grov hallen, för oss blev det som nytt!

FÖRE:


EFTER:


Sen kommer själva "långallen" (finns det nåt som heter så?)

FÖRE:


EFTER:


Hallen blev som ny! Vi e jättenöjda. Tur att jag fick min make att lägga mattan, annars hade det aldrig blivit gjort! Så ibland hjälper det att tjaaataa ;-)
Vi tackar så mycket för den fina mattan vi fick :-)

Det kommer lite bilder på upp piffningen i köket inom kort :-)

Röntgensvar!

Publicerad 2009-03-06 11:15:05 i Allmänt,

Jag har nog aldrig varit med om att få svar snabbare än så här! Fick ett brev imorse där det stod att röngenplåtarna visade inget onormalt :-) Men läkaren skulle prata med sina kolleger iallafall. För vi vet ju fortfarande inte vad det är..
BRA att dom tar tag i det ordentligt! Det händer inte allt för ofta!

Igår kom min bror o hans lilla familj o hälsade på :-) Mycket trevligt! Dom lämnade tebax stolar som dom lånat till deras kalas. Tony hämtar upp bordet på vägen hem från jobbet idag, han kör ju endå förbi.
Sen kollade dom på Bellas vagn som hon hade när hon va liten. Dom behövde en ny till lilleman. Så för en billig peng köpte dom Bellas :-)
För vi insåg att den har stått i källaren sen Sebbe föddes o inte blivit använd nåt. O nu kommer jag att ha Williams gamla sulky istället, den funkar kanon ett bra tag till. Vi kunde ju endå inte lasta in Bellas vagn i Oplen, för bilen e för liten :-o

Just nu e Izabell superförkyld, hon kraxar fram det hon ska säga. Så nu börjar alla förkylningar komma..
Idag har jag hunnit med att damsuga o lägga i en maskin tvätt samt fylla tvättkorgen med ren tvätt. Tony får alltid bära upp korgen sen, för den e ganska så tung!
Jag spelade lite Xbox med Wille, sen ammade jag Sebbe en stund. Jonathan satt i källaren o spelade på datorn i lugn o ro. Izabell kollade på Wallie filmen, hon äääälskar den! Hon säger alltid; Titta Evaa Waaalliii??
Då har hon bara sett den 5gånger redan den dagen.

ha det bra! Dags att göra lunch till busarna här hemma!

Röntgen och 6års spruta.

Publicerad 2009-03-05 10:04:10 i Allmänt,

William fick sin 6års spruta utan att han sa ett knyst! Min duktiga kille :-)
Han kunde stå på ett ben. Sen efter det va det dags att klippa ut en cirkel o rita olika figurer på ett papper. Han ritade en gubbe o skrev sitt namn.
Hans vikt e just nu 26.5kg o han e 123.5cm lång!
Jag frågade om vikten, men läkaren sa att han va perfekt! Han har en spikrak kurva :-)
Dessutom hade han bara gått upp 1kg på 1år men växt 5cm på 1år. Tänk om man själv bara hade gått upp så lite på ett år ;-)

Nu har jag varit på röntgen i växjö. Vi skulle vara där 13.40 men vi va lite tidiga. Jag fick komma in direkt. Jag  förväntade mej en kvinnlig sköterska i medelåldern, men fram kommer det en yngling på 25år o ber mej ta av tröja o BH ;-) hahaha Snygg va han dessutom...;-)  Lite pinsamt va det för min del, jag va ju tvungen att säga att det fanns risk för viss lekage ur mina bröst då jag ammar..
Det gjorde inget, sa han ;-)
Han skötte det hela väldigt proffsigt.
Det visade sej att jag har ett skelett iallafall. Läkaren kollar plåtarna sen får jag var om en vecka om det nu e nåt *hoppas inte*.
Men trycket över halsen e fortfarande kvar..
Vi hade Sebbe med oss, farmor passade dom andra barnen hemma hos oss *tack snälla!*
Barnen hade skött sej jättebra! Farmor va riktigt imponerad över hur lugna dom va! Inget bråk alls!
Hon gjorde våfflor till oss :-) MUMMS!

Tja, annars då.. Vi har varit  på min storebrors kalas, alltid lika trevligt :-) Supergod köttsoppa bjöd dom på!
Sebastian kan stå med stöd nu.
Dålig bild från mobilen:


Tonys tå läker fint. Han haltar inte lika mycket som innan, men vi får fortfarande inte trampa på den ;-)
Vädret då, snön e borta, igen, men det kommer väl ett sista snöfall innan Maj månad skulle jag tro... Nu längtar jag tills våren kommer  alla fina blommor börjar växa :-) Ska bli spännande o se vad för blommor som gömmer sej i vår trädgård :-)

Om

Min profilbild

Maria Zimmer

Glad och stolt mamma till 5 barn. Gift sedan några år tillbaka:-) Jobbar som barnskötare inom barnomsorgen. Min hobby är scrapbooking :-)

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela